MARTIN BORG

NATUR- OCH LANDSKAPSFOTOGRAF

Ny polare i fotoväskan

Posted By on juli 20, 2014

Sedan knappt 14 dagar tillbaka har jag haft förmånen att stifta bekantskap med en ny och mycket kompetent fotokompis: en Pentax 645Z. Det har ju varit en hel del spekulationer under våren om vad denna mellanformatskamera skulle kunna prestera och mitt svar efteren hel del intensiva fotodagar är att 645Z: an innebär en smärre revolution för min del. Jag är van vid hög bildmässig kvalitet och har då alltid fått kompromissa med en inte obetydlig trög- och stabbighet hos  de kameror jag använt, inte minst för natur- och landskapsfotografering. Jag kommer att skriva mer om detta framöver men kan konstatera att Pentax 645Z  är en högklassig mellanformatskamera med småbildskomfort, något ingen tidigare kunnat vara. Vädertätning, omfattande inställningsmöjligheter, användarvänliga menyer och en allmänt genomtänkt design gör att mitt förhållande till denna kamera börjar likna en förälskelse.

Bilderna är tagna på Öland nu i juli 2014.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *