MARTIN BORG

NATUR- OCH LANDSKAPSFOTOGRAF

Nya äventyr på Blå Jungfrun

Posted By on juli 20, 2014

Jag och fotokollegan Ola Karlsson har precis tillbringat fyra nya dagar på Blå Jungfrun. När vi senast var där, i maj, var grönskan skir och fågelsången rik medan det nu var mer sommarmörkgrönt i växtligheten och betydligt tystare i snåren. Ytterligare en  skillnad är att det under sommarmånaderna landstiger ett hundratal dagsgäster som stannar ett par timmar innan de återvänder till Oskarshamn eller Byxelkrok, något som ger ön en speciell prägel.

Det är alltid härligt att som fotograf få vara en längre tid på ett så tydligt avgränsat område som en ö är. Man vandrar omkring och lär successivt känna hela ön och får ganska snart en helt annan uppfattning om hur där ser ut än då man bara dimper ner ett par timmar mitt på dagen. Blå Jungfrun rymmer ett par överraskningar som man inte hittar om man bara följer de visserligen välplanerade stigarna. Där finns mer att upptäcka.

Fler inlägg om dessa dagar kommer. Bifogade bilder är tagna med Pentax 645Z och objektiv med brännvidderna 25 mm, 45-85 mm samt 80-160 mm.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *